Vermeerstraat 13, 8021 VA  Zwolle, the Netherlands

+31 (0)6 - 25 21 30 04        guido@kijkopschool.nl

Jenaplan

Jenaplanonderwijs is mijn passie. Naast mijn specialisatie voor jenaplanscholen als interimdirecteur ben ik ook opleider voor het JAS en geef ik diverse scholingen, trainingen, studiedagen en ondersteuning in het hele land. Samen met u kijken we wat er nodig is voor uw unieke school. Het verzorgen van enkele studiedagen, een teamscholing of intensieve scholing en begeleiding van een bouw. Samen zetten we uw school weer op de kaart als Jenaplanschool! Praktisch aan de slag met een team of een bouw vanuit het gedachtegoed van Peter Petersen. Op deze pagina vindt u diverse artikelen uit Mensenkinderen waarbij ik betrokken ben geweest.

Interimwerkzaamheden lopen via KijkopSchool. Voor meer informatie of vragen over Jenaplan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met me opnemen.

Mijn werkzaamheden als Jenaplanopleider lopen alleen via het JAS. Hierdoor kan ik gebruik maken van veel expertise en ontwikkelde hulpmiddelen.

Onderstaande artikelen uit het jenaplanvakblad Mensenkinderen geven inzicht in mijn jenaplanactiviteiten en visie op onderwijs.

Basisstrategieen rekenen

Basisstrategieen rekenen

Handig overzicht met alle reken basisstrategieen die aangeboden worden in groep 3/4/5 op een rij. Het foambord heeft een formaat van (h) 60 x (l) 90 cm. Mocht je met groepsdoelen rekenen dan is dit een handige kaart met didactische aanwijzingen. Je kunt de kaart bij mij bestellen door me te mailen. 1 kaart kost 50,- euro excl. btw.

Stamgroepleider, ik daag je uit!

Een duik in de theorie van Petersen en vertaalslag naar de jenaplanscholen van vandaag.

Op Studiereis naar de Peter Petersen Archieven 

Prachtig verslag van een dagje Peter Petersen archieven in het Duitse Vechta met wat enthouisiaste Jenaplanners.!  

Jenaplan, school waar je leert samenleven

Specialisten van het JAS schreven het Jenaplanboek: het nieuwe standaardwerk voor de ontwikkeling van de jenaplanscholen. We verbinden het traditionele jenaplanconcept met eigentijdse ideeën over goed onderwijs.