Vermeerstraat 13, 8021 VA  Zwolle, the Netherlands

+31 (0)6 - 25 21 30 04 guido@kijkopschool.nl

Bureau jenaplan

Naast eigenaar van KijkopSchool is Guido Huige samen met Eva van den Berg eigenaar bij JAS, het bureau voor jenaplanscholing & begeleiding . Het JAS geeft diverse scholingen, trainingen, studiedagen en jenaplanbegeleiding in het hele land. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de website www.bureaujenaplan.nl


Passie

Jenaplanonderwijs is de passie van KijkopSchool. Een passie die doorwerkt in de werkwijze van KijkopSchool. Betekenisvol onderwijs maken en nauw samenwerken met het team, kinderen en ouders. Vanuit een sterke visie welke gericht is op de school als oefenplek voor de samenleving als uitgaat van verschillen in leren en het van en met elkaar leren als uitgangspunt gebruikt. Dit betekent onherroepelijk dat KijkopSchool positief kritrisch omgaat met onderwijsvisie welke gericht is op instructie. Een voorbeeld hiervan is dat wij niet klakkeloos EDI als "het wondermiddel" zien, maar juist meer voorstanders zijn van het nadenken van het team over wat "een goede les is". Hoe leren kinderen het best? En wat betekent dat voor onze lessen? Dan bijvoorbeeld samen een kijkwijzer opstellen en bij elkaar lessen kijken, stukjes filmen, bespreken in een bouw, elkaar coachen.


kwaliteit op school vanuit visie

Een voorbeeld van het maken van een praktische vertaling van het maken van een kwaliteitsslag vanuit visie kunt u hier vinden: Rekenen in de gesloten stamgroep. Over hoe je met drie jaargroepen kunt rekenen op betekenisvollen wijze en hoe dit doorwerkt op groepsniveau, persoonlijk niveau en doorwerkt in de weektaak.


Meer lezen?

Onderstaande artikelen uit het jenaplanvakblad Mensenkinderen geven inzicht in mijn jenaplanactiviteiten en visie op onderwijs.

Stamgroepleider, ik daag je uit!

Een duik in de theorie van Petersen en vertaalslag naar de jenaplanscholen van vandaag.

Op Studiereis naar de Peter Petersen Archieven

Prachtig verslag van een dagje Peter Petersen archieven in het Duitse Vechta met wat enthouisiaste Jenaplanners.!

Jenaplan, school waar je leert samenleven

Specialisten van het JAS schreven het Jenaplanboek: het nieuwe standaardwerk voor de ontwikkeling van de jenaplanscholen. We verbinden het traditionele jenaplanconcept met eigentijdse ideeën over goed onderwijs.